REFERENCE

Granly Hockey Arena

""
Læs også om…
Innovatoriet

Innovatoriet

Erhvervsakademi Sydvest havde et ønske om at opdatere et større lokale, der...

OpenNet

OpenNet

Hurtig udrykning opfulgt af en permanent løsning OpenNet er en moderne IT...

Da man I Esbjerg besluttede sig for at etablere en ny ishockey arena, var bl.a. det med krav om at arenaen skulle danne perfekte rammer for publikum i alle aldre, herunder også lyden.

Der blev hurtigt etableret en god dialog omkring, hvordan Granly Ishockey arena kunne få en arena som både kunne bruges til de vigtige ishockey kampe, hvor Esbjerg har stolte traditioner, og samtidig være en arena hvor fremtiden skøjteprinser- & prinsesser kunne “udklækkes”.

CAD tegninger af arenaen blev sendt til WUAV, på den måde kunne WUAV begynde at indlæse skitser af bygningens materialer og mål, for at virtualisere hallen. Herefter blev højttalere sat ind i den virtuelle hal, dels for at finde ud af hvor placeringen af højttalere var optimalt, dels for at kunne visualisere hvordan lyddækningen i arenaen ville blive.

Lydinstallationer med høj taleforståelighed

Resultatet blev enestående, og valget faldt på 16 stk. BOSE LT højttalere. En højttalere med indbygget subwoofer, der via vinkling og placering skaber en lyd med høj tale forståelighed. ser virtualiseringen af hallen ud. Se illustration med gule og grønne området. De grønne områder er området, hvor tale forståeligheden er størst.

Anlægget er lavet, så lyden kan høres over alt, også i gangarealerne bag tilskuerpladserne. Disse arealer suppleres af 40 stk. Bose Freespace-højttalere, som sørger for at speaker og musik også kan høre når man henter forplejning.

Alt tilhørende teknik er samlet i et teknikskab, som er placeret under tilskuerpladserne. Den samlede forstærkereffekt er på 16.000 watt, systemet er digitalt, og signalerne formidles i fiber i stedet for konventionelle kabler.

Alt styres via et intuitivt touch betjeningspanel, hvor brugerne meget enkelt kan justere lyden – henholdsvis over isen, ved tilskuerpladserne mv.

Godt forarbejde gav et godt projektforløb

Hos WUAV er vi rigtigt glade for resultat i Esbjergs nyeste arena. Forarbejdet i projektet var gjort rigtig godt, så hele planen forløb som den skulle. Det betød af da man indviede arenaen i slutningen af Februar 2019, var det til alles store tilfredshed.

En lille anekdote er også, at den nye ishockeyhal er væsentlig mere energieffektiv. Det har bl.a. betydet at vi denne gang slap for at skulle befri værktøjet fra metal i de benyttede lifter!

Relaterede referencer

Læs flere lignende cases

Innovatoriet

Innovatoriet

Ny 2-projektorløsning og trackingkamera en del af opgraderingen hos EASV Sydvest …

OpenNet

OpenNet

Hurtig udrykning opfulgt af en permanent løsning

Bjerrum Nielsen

Bjerrum Nielsen

Nyt og moderne mødelokale matcher virksomhedens værdier

Tilmeld nyhedsbrev

...og hold dig opdateret løbende.

Tak for din tilmelding

Få et oplæg

Udfyld vores formular og modtag et prisoplæg på dit ønskede setup

You have Successfully Subscribed!